BAWA PULANG 100K, SHAHIR ZAWAWI JUARA HIJRAHKAN LAGUKU

Pentas akhir program realiti nyanyian Hijrahkan Laguku musim pertama menyaksi penyanyi Shahir Zawawi diumumkan sebagai juara.

Shahir, 34, memperoleh markah keseluruhan 72 peratus dan menewaskan Datuk Nash (71%), Mark Adam (63%) dan Iwan Syahman (62%).

Penyanyi yang popular dengan lagu Kebahagiaan Dalam Perpis4han ini bersyukur dengan rezeki tersebut dan berharap program itu akan terus menjadi platform anak muda menyebarkan dkwah.

“Pertamanya terima kasih TV AlHijrah. Tak tahu ada hadiah sebagai gnjaran. Tapi bersyukur.

“Moga jadi juara kepada pendengar. Semoga program ini jadi platform untuk anak seni sebarkan dakwah,” ujarnya.

Semoga program ini jadi platform untuk anak seni sebarkan dakwah SHAHIR ZAWAWI PENYANYI

Kemenangan itu melayakkan Shahir membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM100,000.

Manakala ketiga-tiga peserta akhir lain menerima RM20,000 setiap seorang.

Pada malam final itu Shahir menyanyikan lagu berjudul Madahku, inspirasi lagu asal Madah BerheIah yang dipopularkan oleh Ziana Zain serta lagu duet PerjaIanan Jiw4 bersama Datuk Nash.

Bagi Anugerah Sawa’ Assabil pula dimenangi oleh Iwan Syahman dengan membawa pulang hadiah wang tunai RM3,000 yang akan diwakafkan.

Markah peserta diadili sebanyak 80 peratus oleh juri profesional iaitu Fauzi Marzuki, Hazamin Inteam dan Ustaz Don Daniyal Don Biyajid. Manakala 20 markah daripada undian penonton.

Pentas akhir yang bersiaran secara langsung di Studio Penyiaran Digital, TV Al Hijrah, Kuala Lumpur pada malam Sabtu turut dihadiri oleh Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Senator Tuan Haji Idris Ahmad.

Program terbitan saluran TV Al Hijrah ini dih0skan oleh Faizal Ismail dan Bell Ngasri.

Sumber: Mst4r

PUTERI BALQIS DAH BESAR, KINI KEMBALI AKTIF BERLAKON

Tind4kan aktr3s Noorkhiriah memuat naik satu video bersama pelakon cilik berbak4t besar iaitu Puteri Balqis di laman Instagram baru-baru berjaya meraih perhatian orang ramai.

Menurut Noorkhiriah atau nama penuhnya Noorkhiriah Ahmad Shapie, dia mengakui teruja apabila dapat bertemu dengan pelakon berusia 14 tahun itu setelah sedekad tidak bergandingan dalam lak0nan.

Gembiranya akak bila dapat tau dia jadi anrk dalam drama ni, dah sama tinggi atau akak yang terbntut,” seloroh pelakon berusia 42 tahun itu pada ruangan kapsyen.
Rakaman berdurasi 21 saat itu memaparkan dia memeIuk erat Balqis atau mesra dipanggil Aqish sambil meluahkan rasa rindu di sebuah set penggambaran.

Difahamkan, mereka berdua membawa watak sebagai ibu dan anak menerusi telefilem berjudul Itulah Ta kdirnya terbitan Laksana Talian Sdn Bhd yang bakal ditayangkan tidak lama lagi.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata pengikut Noorkhiriah turut tumpang gembira dengan momen ‘sweet’ tersebut selain terkejut melihat perubahan fizikal Aqish yang kini semakin mat4ng.

Terdahulu, Balqis mengund4ng kebimbrngan ramai apabila mengaIami munt4h dar4h namun doktor yang meraw4tnya menafikan pelakon itu menghid4p knser sebaliknya mengalami ‘masaIah berl4inan’.

Sumber: Instagram Noorkhiriah & Puteri Balqis

AISYAH SEBAK, I TAK PERNAH MERASA HIDUP SEBAGAI ISTERI YANG DIMANJAKAN DENGAN HADIAH

Penynyi senior, Aishah Ariffin terh4ru selepas menerima hadiah berupa bar4ngan kem4s daripada an4knya bersmpena dengan ul4ng tahun kel4hirannya yang ke-57, baru-baru ini.

Menurut Aishah, sepanjang kehidupannya bergel4r seorang isteri, dia tidak pernah menerima atau dim4njakan dengan hadiah-hadiah.

Malah, penyanyi lagu, Janji Manismu ini turut memberi gambaran bahawa dirinya jugalah yang bertanggvngjawab untuk meny4ra keluarganya selama ini.

“I tak pernah merasa hidup sebagai seorang isteri yang dimnjakan dengan hadiah-hadiah. Hahaha.

“Seumur hidup I lah isteri yang membeli beras,” tulisnya.

Kisah tersebut dikongsikan sendiri oleh bekas juara program Gegar Vaganza musim ke-4 itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

Bagaimanapun, Aishah tetap menzahirkan rasa syukur kerana dikurni4kan anak-anak yang amat menyayangi dirinya.

“Allah bagi anak-anak yang thoughtful, belated birthday present from Armand. Buat mata mum dia masuk hbuk.

“Tiga tahun lepas my fan club belikan Pandora yang rose gold this time dapat yang silver untuk casual wear pulak. I am blessed,” ujarnya lagi.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen turut menzahirkan rasa gembira selain turut menitipkan ucapan hari lahir buat Aishah.

“Kak Aisyah wanita tab4h dan istimewa.

“Alhamdulillah semoga murah rezeki Kak Aishah pada tahun 2022 ini.

“Very thoughtful son..Good boy. He would make a wonderful husband to some lucky girl someday.

“Anda wanita yang kuat dan hebat. Maka Allah dug4 dengan semampu kita. Moga pelangi tiba. Terus kuat, cantik dan sihat,” antara komen-komen netizen di laman Instagram.

Terdahulu, pada November 2021, portal berita, BH Online melaporkan Aishah sudah tiga bulan tidak tingg4l sebumbung bersama suam inya.

Pada 2017, penyanyi bervokal mantap ini meng4kui sudah berkhwin kali keempat, namun, engg4n mendedahkan butiran lanjut mengenai perkhwinannya itu.

Hasil perkhwinannya sebelum ini, Aishah telah pun dikurni4kan dua orang cahaya mata lelaki iaitu Armand Azhari, 29 dan Azhad Ahlami, 24.

Sumber: Instagram Aishah Ariffin

WANITA TERHARU TERIMA PENGGANTI APABILA KERETANYA HANYUT TOTAL LOST

Wanita ini yang terp4ksa berputih mata kehilangan kereta baru dibeli tiga bulan susulan benc4na banjir mendapat perhatian ramai. Nuarjan Sulaiman, 36, pasrah kereta Perodua Bezza yang dibeli menggunakan duit yang dikumpulkan selama lapan tahun dia bersama suami dih4nyutkan arus deras di Kampung Sungai Lui, Batu 19, Hulu Langat.

Selepas banjir surut, kenderaan itu ditemui tersadai 100 meter dari lokasi asal bersama timbunan kereta lain yang turut dih4nyutkan semasa kejadian itu. Keadaan kenderaan itu rosak tervk yang mana bonet belakang dan salah satu cermin sisi tercabut.

Nuarjan yang masih tersenyum dalam paparan video tular itu menyentuh hati warga maya. Bagaimanapun kesabaran dia dan keluarga berbuah manis apabila menerima sumbangan kereta daripada syarikat kereta terpakai. Menerusi temu bual Selangor TV, kereta jenis Proton Saga itu disumbangkan bagi meringankan beb4nan Nuarjan sekeluarga.

Nuarjan menyatakan perasaan seolah tidak percaya, terh4ru dan gembira menerima pemberian kenderaan berkenaan.

“Gembira sangat, saya hendak ucapkan terima kasih kepada Carsome kerana sudi beri kereta kepada saya sekeluarga.”

“Memang ini rezeki anak-anak. Anak-anak masih belum tahu lagi.”

“Mereka asyik tanya mana kereta Abah, mereka tidak tahu saya dapat kereta ini,” katanya yang ingin memberikan kejvtan buat permata hatinya.

Selain itu, Nuarjan berasa sed1h dan terh4ru atas kesudian orang ramai menitipkan doa buat dia sekeluarga.

“Saya terh4ru dan sed1h ramai rakyat Malaysia mendoakan. Ini adalah rezeki,” kata Nuarjan menitiskan air m4ta.

Warga maya menyatakan keg3mbiraan melihat wanita itu menerima sumbangan kend3raan. Tidak kurang juga memuji Nuarjan yang red4 setelah diuji heb4t ketika bnjir baru-baru ini.

Sumber: Sinar harian

Demi Kebahagiaan Aleesya, Tk Guna Dua dua Ker4s KepaIa, Erra Fazira B0ngkar Cerita Lepaskan Penjagaan Anak

Perkongsian penyanyi dan pelakon popular, Erra Fazira mengenai kekuatan melepaskan anak perempuannya, Engku Aleesya kepada bekas suami, Engku Emran ketika bercer4i pada 2014 menjentik perasaan ramai pihak.

Menerusi sebuah program TV yang dihoskan Amin Idris, aktres jelita itu dilihat cuba menahan perasaan ketika meluahkan perasaannya.

“Bkanlah sesuatu yang mudah untuk melepaskan ‘custody’ (penjagaan). Seperti yang kita semua maklum ‘custody’ itu ialah kebanyakannya milik seorang ibu. Pengalaman saya, tk guna jika bagi saya kedua-duanya berkeras, dua-dua berde.gil. Akan ada seorang menjadi mngsa.”

Menurutnya, apa yang dilakukan itu semuanya ialah untuk kebahagiaan Aleesya serta keluarganya dan dia akui dia bukanlah seseorang yang suka menuding jari terhadap orang lain, jika kes4lahan itu semuanya boleh diberikan kepada dirinya, dia sanggup mengambilnya.

Sumber: terengganutv / livenewszone / beautifulnara

TiruLah Cara P3L4cUrKalau Nak Ambil Hati Su4mi

Viral di media sosial perkongsian tips dari seorang lelaki mengenai cara-cara isteri untuk memikat hati suami. Menurut individu terbabit, si isteri perlu meniru cara pel4cUr yang antaranya mengkehendaki isteri memakai pakaian se.ksi dan memiliki aset mantap.

Memang mengarvt ja kan tips ni??Apatah lagi keluar dari mulut seorang lelaki..Macam tak logik seorang su4mi samakan level ist3ri dengan pel4cUr

Tulis beliau,

“Dia begini, isteri kena tiru cara pe.lacur dalam memikat pasangan. Pakai se.ksi depan suami, jaga kecantikan depan suami, jaga kulit badan biar dilihat gebu, cakap lembut macam pelayan di kedai siam dan t***k mantap.

“Kalau buat macam ni, Tok Imam pun tak jemaah di masjid bila tengok Hajjah Kalsom dia macam ni. Ini tidak, kebanyakan isteri kusut masai, tak jaga badan, cakap melawan, t***k lanjut, mulut busuk makan petai, c**** ada bau dan banyak lagi. Malas nak cakap,” tulisnya.

Walaupun pada sesetengah orang, ayat seperti itu melucukan tetapi majoriti khususnya golongan wanita mengecam kenyataan lelaki berkenaan yang dianggap sebagai biadab dan hanya melihat isteri sebagai objek se.ks.

Selepas melihat posting ini ramai netizen yg memberi komen.Ramai juga yg marah dan tidak berpuashati.Antaranya,

“amboiii nak suruh ist3ri bergaya mcm p3l4cur..Dia ni tak sedar ka p3lacVr tu dibayar.Bukan free.Sebab tu bergaya berhias bagai Kalau su4mi kedekvt berkira dvit nak belanja ist3ri mcm mana ist3ri nak bergaya nak berhias???”.

“Jangan disamakan isteri dengan pe.lacur. Apa punya lelaki la ni. Dia pun perut boroi, gigi berkarat hisap rokok, tak sedar diri. Dia sendiri pun tak sempurna,” kata Cik Puan.

“Sembang macam bagus. Kesian siapa yang jadi bini dia. Hari-hari fikir macam mana nak melawa je. Perempuan lain bernikah dah tak payah fikir macam tu. Suami isteri sama-sama menambah lemak, bahagia sama-sama. Ini tak, dah kahwin pun dok fikir nak kena bagi perhatian pada awak lagi. Malang betul isteri dia,” kata Takoyaki Dorayaki.

“Macam mana nak melawa, isteri kena jaga anak, jaga keperluan rumah tangga. Tidak kurang yang balik dari kerja terus campak handbag menuju ke dapur. Mana tak berbau ikan dan bawang. Belum lagi nak gosok baju, basuh baju. Cuba kalau suami tu sediakan maid, sampai rumah je semua maid dah sediakan. Tentunya kita terus ke bilik, berdandan malam pula berbaju se.ksi. Bulu mata pun boleh melekat.

“Ini kalau duit pun berkira dan kedekut, bolehlah beli bedak 3AAA. Tapi wanita sekarang baik yang kerja atau suri rumahtangga bukan duduk zaman batulah yang nak menyamakan dengan taraf pe.lacur. Statement kurang kasih sayang lelaki ni,” kata Wanira.

Lepas Tlga JamDdah Nama Dan Wajah, SesatuTerjdi Dekat AkaunAnak Ayda Jebat

Tahniah diucapkan kepada pelakon dan penyanyi Ayda Jebat yang selamat melahirkan anak pertama, cahaya mata perempuan di sebuah pusat per.ubatan.

Berita gembira itu dimaklumkan oleh suaminya, Nabil Mahir yang meluahkan rasa syukur proses kelahiran anak mereka itu dipermudahkan.

“Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Ayda selamat melahirkan anak pada jam 7.07 malam seberat 2.77 kilogram,” katanya.

Sebelum ini, menerusi akaun Instagram Ayda memaklumkan bakal melahirkan bayi sulungnya secara pemb.edahan seminggu lebih awal dari tarikh yang dirancang.

“Assalamualaikum semua. Insya-Allah baby wuvv gelaran bayi akan keluar petang ini. Seminggu awal dari tarikh yang dirancang. Mohon maaf kalau ada salah dan silap. Doakan saya dan bayi sihat serta selamat. Amin,” tulisnya.

Ana Nayla

Genap seminggu melahirkan cahaya mata sulung, pasangan selebriti Ayda Jebat dan Nabil Mahir berkongsikan nama anak perempuan mereka yang diberi nama Ana Nayla.

Menerusi entri tersebut, pasanngan itu turut berkongsikan video pendek wajah anak mereka. Malah, pasangan itu turut membuka akaun Instagram anak mereka.

Baru Tiga Jam

Lebih mengejutkan baru sahaja memuat naik posting pertama tiga jam lalu, akaun Instagram Ana Layla sudah meraih 32,000 pengikut.

Rata-rata netizen memuji kecomelan anak pasangan itu serta teruja melihat warna mata Ana yang sangat cantik serta mendoakan menjadi anak yang solehah.

Ayda mendirikan rumah tangga dengan Nabil pada 1 Januari lalu selepas mengikat pertunangan secara dalam talian pada 28 April tahun lalu ketika pelaksanaan P.erintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Kredit : RK/IG

TakSangka ramai percaya, Semua Kena game, Rupanya Iman Troye dah Berpakat danKomplot dgn Naim Daniel

Gambar penyanyi Iman Troye duduk di atas pelamin sambil memegang bunga tangan yang dimuat naik pada Sabtu mencetuskan tanda tanya dalam kalangan netizen.

Malah, tindakannya meletak pautan akaun Instagram Naim Daniel dengan kapsyen ‘Alhamdulillah’ seolah-olah memberi gambaran dia mengikat tali pertunangan dengan penyanyi itu.

Rata-ratanya berspekulasi Iman dan Naim Daniel bertunang selepas ditandakan (tagged) Instagram (IG) pelantun lagu Sumpah itu di atas jambangan tersebut.

Bagaimanapun, Iman atau nama sebenarnya Siti Nur Iman Alyssa Sahabudin, 19, menjelaskan ia hanya sekadar gurauan semata-mata.

“Sebenarnya semalam (Sabtu) hari abang saya bertunang.

Sebelum post foto itu saya dah hantar pada Naim, tujuan nak komplot bergurau dan hanya mahu balas gurauan dia sebelum ni pasal cincin hari itu.

“Iman tag sejam lepas itu saya remove sebab nak elak orang salah faham,” katanya kepada mStar.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Teman ini meminta maaf sekiranya ada pihak yang salah faham dan kurang senang dengan perkongsian tersebut.

“Semalam adalah hari di mana abang dan bakal kakak ipar iman bertunang.

Betul apa yang Naim cakap, sebelum post gambar tersebut, Iman ada hantar dulu kepada Naim.

Maaf ya jika menganggu dan maaf jika ada beberapa pihak yang terasa.

Niat memang hanya nak balas gurauan sahaja.. sebab sebelum ini pun kita ada gurau and peminat pun faham itu hanya gurauan.”

Kata Iman dia tidak berniat untuk mengundang salah faham atau menimbulkan kontroversi dalam kalangan netizen.

Tak sangka ramai yang percaya kami bertunang, kami hanya bergurau
IMAN TROYE

“Tak sangka ramai yang percaya kami bertunang. Sebenarnya saya tak nak timbulkan kontroversi.

“Minta maaf kalau ada pihak terasa atau buat orang keliru. Keluarga kami tahu itu hanya gurauan,” ujarnya.

Iman turut menegaskan hubungannya dengan Naim hanya sebagai abang dan adik.

Sajat Dapat Kad PelarianUNHCR Cepat Berbanding PelarianLain, Kenapa KesNur Sajat Istimewa

Ibu Pejabat Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi Pelarian (UNHCR), di sini, enggan mendedahkan status sebenar usahawan kosmetik Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau lebih dikenali Nur Sajat sama ada berstatus pelarian atau sebaliknya.

Dalam jawapan e-mel kepada Harian Metro, jurucakap UNHCR memaklumkan pihaknya tidak boleh mendedahkan maklumat berkenaan atas alasan perlindungan serta kerahsiaan.

Menurutnya, pihaknya tidak akan memberikan sebarang komen berhubung perincian atau mengesahkan Nur Sajat pemilik kad badan antarabangsa itu.

Bagaimanapun, sumber mendedahkan kad pelarian Nur Sajat bernombor 815-21C0XXXX itu dikeluarkan UNHCR di Bangkok dengan bantuan ibu pejabat mereka di Malaysia.

Sementara itu, sumber berkata, proses pengeluaran kad pelarian berkenaan agak kontroversi disebabkan proses Nur Sajat mendapatkannya dalam masa singkat berbanding pelarian lain.

“Ini pihak UNHCR sahaja boleh ulas. Biasanya proses permohonan kad pelarian memakan masa.

“Dalam kes Nur Sajat cepat pulak. Ini timbulkan persoalan. Walaupun kita tahu ada negara antarabangsa tertentu membantunya, prosedur operasi standard perlulah dipatuhi.

“Kenapa kes Nur Sajat istimewa?” soalnya.

Sementara itu, Bangkok Post dalam laporannya semalam berkata, polis Thailand enggan mengesahkan Nur Sajat cuba mendapatkan suaka politik di negara itu.

Jurucakap timbalan polis Pol Col Kissana Phathanacharoen memberitahu media bahawa Nur Sajat belum lagi membuat permohonan di sana dan butiran selanjutnya akan didedahkan kemudian.

Susulan laporan Harian Metro sejak Isnin lalu, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman Datuk Seri Abd Jalil Hassan dalam kenyataannya mengesahkan Nur Sajat mengemukakan kad pelarian UNHCR ketika ditahan pihak imigresen Thailand pada 8 September lalu ketika serbuan dilakukan di kondominium mewah di Bangkok.

Katanya, pihaknya bersama Kementerian Luar Negeri dan Pejabat Peguam Negara dalam proses membawa pulang Nur Sajat mengikut undang-undang antarabangsa.

Untuk rekod, UNHCR di Malaysia pernah dilanda kontroversi apabila pada Mac 2016, akhbar The New Straits Times (NST) mendedahkan bahawa begitu mudah untuk mendapatkan kad pelarian UNHCR hasil bantuan sindiket dengan caj hanya RM120 sahaja.

Pendedahan NST itu juga menyatakan bahawa sindiket menawarkan kad itu yang pada dasarnya memberi imuniti kepada pendatang asing tanpa izin di negara ini daripada dikenakan tindakan pihak berkuasa.

Mengulas isu berkaitan kad pelarian pada Jun lalu, Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hamzah Zainuddin berkata, beliau berpendirian kad dokumen identifikasi untuk pelarian seharusnya dikeluarkan agensi di dalam negara dan bukannya pertubuhan luar.

Memetik laporan berkenaan, Hamzah berkata, berdasarkan data yang diperoleh, terdapat lebih 120,000 kad UNHCR dikeluarkan untuk pelarian di negara ini.

“Cuba kita fikir semula, ada kad identifikasi yang dikeluarkan oleh sebuah pertubuhan lebih tinggi daripada Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

“Kita ada kad pengenalan yang dikeluarkan oleh JPN, jika seseorang itu berstatus penduduk tetap (PR), kadnya berbeza. Jika seseorang itu bekerja, kita berikan permit atau kad pekerja.

“Pelarian yang berada di negara ini sepatutnya berada untuk sementara waktu sahaja namun apa yang kita lihat hari ini, mereka sudah menetap berpuluh-puluh tahun,” katanya.

Sumber: hmetro

Bersuara Isu Ebit Lew, PU Syed Kena Kecam, Tak boleh usik langsung, kuat back up

Susulan mengeluarkan kenyataan sensasi mendesak agar Ebit Lew ‘membuka mulut’ menafikan segala dakwaan panas yang berlegar membabitkan dirinya ketika ini , pendakwah bebas PU Syed dikecam orang ramai.

Perkara itu dimaklumkan PU Syed atau nama lengkapnya, Syed Mohd. Bakri Syed Ishak menerusi untaian hantaran status dalam Facebook.

“Kena kecam doh ambe (saya). Tokleh (tak boleh) usik langsung. Kuat ‘back up’. Cuma ambe nak kena kabo satu benda, tentang ambe, kot terlupa, #AdeAmbeTakut (ada saya takut),” tulisnya.

Ujar juara Pencetus Ummah musim ke-3 itu lagi, dia tidak kisah dikecam kerana percaya masing-masing punya jari-jemari untuk menulis apa sahaja, namun yang berkuasa adalah Allah SWT.

“Kecamlah selagi boleh. Sebab masing-masing ada jari-jemari untuk menaip. Kelak di akhirat hanya kita dan Allah sahaja berhadapan untuk dihitung dan dihisab,” katanya.

Terdahulu, PU Syed menulis satu hantaran status panjang lebar dalam Facebook meminta agar Ebit berhenti mendiamkan diri dan melakukan sesuatu terhadap segala fitnah dan dakwaan dilemparkan kepadanya.

Susulan daripada pelbagai pendedahan yang dibuat oleh netizen dan juga pendakwah bebas, Firdaus Wong Wai Hung mengenai Ustaz Ebit Lew, Pencetus Ummah (PU) Syed tampil memberi teguran.

Mohon Ebit Tampil Beri Pencerahan

Menerusi laman Instagram nya, PU Syed yang juga pendakwah bebas meminta Ebit untuk tampil memberikan pencerahan sama ada menyangkal dakwaan tersebut atau menyaman mereka yang cuba memfitnahnya. Terdahulu, Murai.my melaporkan Firdaus mendedahkan rakaman suara dan juga beberapa tangkap layar perbualan lucah bersama mangsa yang dikatakan milik Ebit. Pendedahan itu dibuat Firdaus menerusi siaran Telegram dan semua bukti telah pun diserahkan kepada pihak polis.

“Pendedahan demi pendedahan ‘yang berani’ telah dibuat terhadap UEL(Ustaz Ebit Lew)..maka ambe(saya) minta UEL agar tampil kehadapan dengan menafikan atau menyaman mereka yg ente(awak) anggap telah memfitnah ente(awak)..walaupun kes ini masih dalam siasatan polis, namun masyarakat khasnya followers ente(awak) perlu diberi pencerahan setuntasnya.isu “panas” yang sedang terpalit ini.

“Namun janganlah memahami kaedah ini dgn menyatakan hanya dengan bersumpah selesai..sebab sebagai orang yang beriman, jika kita lolos seperti sajat ke Thailand dengan berselidung disebalik sumpah di dunia..di akhirat belum tentu kita akan semudah di dunia untuk mendpatkan kabel di akhirat sana” ujar Syed

PU Syed Mahu Kes Diadili Sebaik-Baiknya

Dalam pada itu, Syed akui sifat bersangka baiknya terhadap Ebit semakin menurun berikutan mendapat tahu mangsa mula membuat laporan polis. Meskipun menerima beberapa buah video yang dikatakan sebagai bukti, namun Syed bertindak untuk terus memadamnya selain mengharapkan isu tersebut dapat diadili dengan sebaik-baiknya.

“Ada beberapa video yg ambe(saya) dapat..dari hamba Allah namun ambe(saya) terus padamnya serta memadam no orang menyalurkan video tersebut kerana masih bersangka baik bahawa ianya adalah “penipuan”..

“Namun bila ramai para asatizah(ustaz dan ustazah) muncul mendakwa perkara yang serupa dan disokong dengan laporan-laporan polis yang telah dibuat oleh “mangsa”, maka sangka baik ambe(saya) semakin mengendur dan ambe(saya) berharap isu ini dapat diadili dengan sebaiknya serta membongkar kisah sebenarnya..

“Biarlah kita diadili di dunia, jangan nanti di akhirat kita akan merana”

Pintu dan ruang taubat masih terbuka luas buat kita semua..namun kemaksiatan dan kebiadaban perlu dibanteras agar tidak menular dalam kalangan masyarakat, apatah lagi jika muncul dari orang yang dihormati oleh masyarakat.

Setiap kebaikan pasti akan dikenang, namun janganlah menggunakan kebaikan utk menutupi kesalahan-kesalahan yang dilakukan.

Taasub pengikut juga adalah satu barah, taasub kepada kebaikan suatu yg dipuji syarak tetapi jika taasub secara melulu sehingga tidak nampak langsung buruk yg sedang ditampal adalah suatu yang mendukacitakan” pesan Syed lagi

Dalam perkembangan berkaitan, polis sedang melengkapkan kertas siasatan berhubung kes gangguan seksual membabitkan Ebit selepas polis mengambil keterangan mangsa yang membuat laporan.

Dalam perkembangan berkaitan, polis sedang melengkapkan kertas siasatan berhubung kes gangguan seksual membabitkan Ebit selepas polis mengambil keterangan mangsa yang membuat laporan.

Sumber: kosmo, murai