Malaysia Tarik Diri, Takkan Hantar Wakil Bertanding Miss Universe Di Isr4el

Organisasi Miss Universe Malaysia (MUMO) mengesahkan Malay.sia tidak akan menghantar wakil untuk ke pertandingan ratu cantik yang bakal berlangsung di Eilat, Israel tahun ini.

Menerusi kenyataan yang dikeluarkan MUMO di media sos.ial pada Selasa, Malaysia terpaksa menolak jemputan penyertaan tahun ini kerana mengambil kira faktor penularan CO.VID-19 yang membimbangkan.

Selain itu, negara juga telah mengehadkan keb.enaran untuk merentas ke luar negara ketika ini.

“Kami telah sedia maklum bahawa Organis.asi Miss Universe memutuskan untuk mengadakan pertandingan tersebut di Eilat, Israel pada Disember 2021.

“Bagaimanapun, disebabkan penu.laran CO.VID-19 yang semakin membimbangkan, perjalanan keluar masuk negara juga dihadkan. Kami tidak dapat menghantar penyertaan dari wakil Miss Univ.erse Malaysia 2021.

“Kami mendoakan deligasi setiap negara akan melakukan sehabis baik pada pertandingan kali ini dan akan kembali menyertai Miss Universe pada tahun akan datang,” tulis kenyataan tersebut.

Sebelum ini pengu.muman pertandingan ratu cantik Miss Un.iverse kali ke-70 telah mengundang polemik apabila memilih Israel sebagai lokasi tuan rumah.

Ramai yang membantah dan menyuarakan solidariti terhadap kekejaman rejim zionis di Palestin. Sebagai tanda protes, turut tular #BoycottMissUniverse2021.

sumber dan gambar: gempak.com
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Ko.men Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berf.ikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:.

Nampak Wanita Rambut Panjang Baring Dalam B4thtub, Bella Astillah Cerita Pengalaman Seram ‘Diganggu’

Pelakon jelita Bella Astillah berkongsi pengalaman dirinya bersama keluarga pernah diganggu oleh mak.hlus halus ketika sedang melakukan penggambaran di sebuah pusat peranginan.

Ter.hidu bau busu.k yang kuat kat lift

Menerusi video yang dimuat naik oleh Bella Astil.lah di Insta.gram, dia memberitahu bahawa kejadian berkenaan berlaku semasa dia berusia sembilan tahun dan pada ketika itu dia bersama adiknya, Didi Astillah telah sele.sai menjalani penggambaran untuk satu album kanak-kanak.

Menurut Bella, pihak prod.uksi telah menyediakan tempat tidur untuk mereka sekelu.arga di satu kondom.inium berhampiran dengan loka.si penggambaran mereka.

Walaupun agak lama tapi tapi Bella tet.ap ingat sampai sekarang. Ketika itu saya masih kecil lagi. Sampai sana malam, banyak sangat kereta dan tempat parking penuh. Kita orang pun tak tahu nak parkin.g kat mana dan kitaorang parking kat tepi jalan je.

Ujarnya lagi, sewaktu dia di hadapan lift, dia terh.idu bau bus.uk sehingga dia sanggup mencari dari arah mana bau tersebut dan banyak lagi perkara aneh yang terjadi pada keluarganya.

Sebelum masuk ke lift, Bella terbau ada bau some.thing yang sangat-sangat kuat. Bella ni jenis suka mencari dan tengok dari arah mana bau tu so Bella ajak Didi. Bella cuma meng.intai dan nampak tangga gelap lepastu nampak pla.stik sampah hitam. Tapi Bella tak check dan Bella terus lari pergi kat ayah mama.

Lift pun terbuka dan kita nampak ada sepas.ang suami isteri berban.gsa india dan bini dia teng.ah dukung bayi. Suami dia tanya ayah ‘bang nak duduk sini ke?’ dan ayah Bella cakap ‘haah ya’. Dia pun cakap ‘oh hati-hatilah ya bang’.

Terkejut rupanya kondo.minium itu seperti tidak berpe.nghuni

Walau bagaimanapun, ibu Bella pali.ng kerap diganggu sehingga kakin.ya dita.rik kuat sama seperti dalam filem ser.am yang sering kita tonton.

Yang paling takut, mama kata nak pergi tan.das. Mama nampak dalam bath.tub ada seorang wanita teng.ah baring berambut panjang berj.urai tapi muka tak nampak dan sedang duduk dalam air yang berwa.rna merah seperti dar.ah penuh.

Ibu Bella yang meli.hat situasi ser.am itu lalu peng.san tidak sed.arkan diri dan suaminya berg.egas membawanya ke atas katil. Kemudiannya, ibu Bella seperti merac.au dan bertindak mence.kik lehe.rnya sendiri dengan sekuat hati.

Sampailah ayah terpa.ksa tampar mama tiga kali beberapa kali baru mama sedar.

Susulan daripada itu, mereka sekeluarga tidak dapat lelapkan mata pada malam tersebut dan menung.gu waktu subuh untuk bergegas pulang kerana sudah tidak tahan dengan gang.guan berkenaan.

Alang.kah terkejutnya apabila mereka keluar dari kondomi.nium berkenaan dan mendap.ati kereta yang penuh pada waktu malam itu sebena.rnya kosong dan sunyi seolah tiada siapa yang mengi.nap di tempat tersebut.

Difaha.mkan, Bella turut menca.bar Didi Asti.llah, Zahiril Adam serta Vic.ha Saywho unt.uk berkongsi kisah se.ram mere.ka.

‘Sekadar berkongsi sebab Bella tak boleh lupa’

sumber: ohbulan

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Ko.men Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berf.ikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:.

Shuib Masih Suram, seperti tidak bermaya dan kelihatan sangat sangat letih, ke PPV Ambil Vaks|n

Seminggu sudah pemergian isteri Shuib, Allahyarham Siti Sarah Raisuddin. Kehilangan arwahh memang memberi impak yang besar kepada industri kerana kehilangan penyanyi yang amat berbakat.

Kehilangan arwahh juga telah membuat ramai menitis air mata. Kebaikkan arwahh banyak didedahkan dan ada yang Shuib sendiri tidak tahu.
Satu video telah menjadi tu.lar di Tiktok dimana seorang individu ini mengambil vi.deo Shuib Sepahtu hadir di PPV Stadium Bukit Jalil baru baru ini untuk mengambil vaks.in.

Netizen lihat Shuib seperti tidak bermaya dan kelihatan sangat sangat letih. Kelihatan selepas doktor di PPV memberi vaksin, Shuib hanya tund..uk ucap terima kasih dan berlalu pergi.

Shuib nasihat jangan abai pengam.bilan vaks.in

Sebelum ini Shuib Sepahtu menasihatkan rakyat Malaysia tidak men.gambil mudah mengenai sun.tikan vaks.in.

Katanya, apa yang dilaluinya membu.ktikan COVI.D-19 sangat berba.haya. Virus itu meragut nya.wa arwah isteri dan pembantu rumahnya yang menghembuskan nafas ter.akhir kira-kira dua minggu lalu.

Shuib mende.dahkan, dirinya sekeluarga dijangkiti COVID-19 daripada pembantu rumah.

“Kami dijangkiti menerusi pembantu rumah. Nak jadikan jalan cerita, pembantu rumah turun ke bawah rumah untuk membuang sampah.

“Secara kebetulan, bertemu kawan, bersalam dan seterusnya, dijangkiti COVID-19. Kemud.iannya, kami sekeluarga pula dijang.kiti wabak ini. ‘COV.ID-19 is real’,” katanya.Pelawak dan usahawan Shuib, 37, memilih untuk mendap.atkan susu ibu dalam kalangan keluarga sendiri untuk anak prama.tangnya, Ayash Affan.

Menurut Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad berkata dia memutuskan untuk menjadikan sepupunya sebagai ibu susuan kepada Ayash Affan. Katanya, keputusan ini dibuat setelah berbin.cang sesama ahli keluarga.

Selepas kita berbincang dengan keluarga, alhamdulillah ada di kala.ngan keluarga saya iaitu sepupu saya yang baru sahaja melahirkan anak dalam enam bulan.

Tambah bapa kepada empat cahaya mata itu, dia meluahkan rasa bim.bang terhadap masa depan Ayash Affan sekiranya mendapatkan susu badan daripada pihak luar.

Takut juga masa depan nanti kita tak tahu apa nak jadi. T4kut terk4.hwin pula..jadi masalah nanti. Jadi, saya ambil dalam kalangan keluarga.


Dalam pada itu, suami kepada Allahy4rhamah Siti Sarah Raissuddin turut mengucapkan terima kasih kepada rakan artis dan rakyat Malaysia yang berniat untuk menolongnya mendapatkan bekalan susu ibu.

Bukan sahaja Tilla (Syatilla), ramai lagi rakan art.is yang saya pun tak sebut nama dia. Ramai juga orang yang saya tak kenal tapi sudi nak bantu saya. Yelah..susu ibu adalah susu yang terbaik untuk bayi.

Saya harap Allah balas ganjaran kepada semua o.rang yang ada sejak hari pertama bersama-sama dengan

saya. Terima kasih juga yang doakan kekuatan untuk diri saya.

Kalau la ada perasaan seperti saya yang meri.ndukan arwh, jangan terlalu berduk4. Takut dia (Allahy4rhamah Siti Sarah) sedih. Bila kita teringat, sedekahkan al-Fatihah.

Dalam pada tu netizen sempat rakam vide.o kesed.ihan syuib datang ke pusat vaksln. kelihatan juga shuib bersama Pa nya

HAMPIR seminggu pemergian Siti Sarah Raissuddin, suaminya Shuib Sepahtu meminta orang ramai tidak lagi memuat naik foto dan video kenangan bersama Allahyarham yang tidak menutup aurat dengan sempurna.

Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, 37, juga meminta sesia.pa yang sudah melakukan demikian agar memadamkannya daripada media sosial.

“Saya ada permintaan mohon tidak mengeluarkan lagi gam.bar dan video Allahya.rham yang tidak menutup aurat dengan sempurna.

“Saya juga memohon kepada yang sudah memuat naik di media sosial agar mengeluarkan kembali foto dan video tersebut,” ujarnya pada malam Ahad.

Ahli kumpulan Sepahtu itu berkata demikian menerusi laman sos.ial Instagram miliknya pada malam Ahad.

Selain itu, Shuib juga meminta orang ramai berhenti menceritakan kebaikan Allahyarham secara berlebih-lebihan.

“Cukup kita bersederhana dalam setiap perkara dan perbuatan kita. InsyaAllah semoga kita diberkati dan dirahmati Allah” ujarnya.

Saya ada permintaan mohon tidak mengeluarkan lagi gamb.ar dan video Allahyarham yang tidak menutup aurat dengan sempurna.

Siti Sarah, 37, menghembu.skan n4fas terakhir pada pukul 5.13 pagi Isnin di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Kuala Lumpur akibat Cov.id-19.

Allahyarham menjalani pembedahan bagi mengelu.arkan bayi lelaki ketika kandungannya berusia lapan bulan pada 7 Ogos lalu.

Penyanyi lagu Kesetiaan itu selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak, Selangor pada kira-kira pukul 1.20 petang Isnin.

Allahyarham meninggalkan empat cahay.a mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan yang kini masih berada dalam pemantauan di PPUKM

Jaga-jaga Shuib, ramai yang perhati
Patah tumbuh hilang berganti. Peribahas.a yang mudah diungkap tetapi selalunya payah untuk menjadi kenyataan untuk mencari yang serupa.

Kematian Tan Sri P. Ramlee conto.hnya menin.ggalkan kesan yang amat menda.lam dalam industri hiburan tanah air kerana sehingga kini tiada yang dapat menggantikannya. Allahyarham ialah seorang legenda sebenar.

“Aku mati dalam iman,” kata arwah dalam satu adegan Ali Baba Bujang Lapok.

Sama seperti Allahyarham Datuk Mokhtar Dahari yang digeruni kawan dan lawan ekoran kehebatan dalam bola sepak ketika hayatnya. Tiada pengganti sehingga kini.

Kematian ketika musim Cov.id-19 ketika ini sangat sukar. Baik mati di rumah atau di hospital. Banyak prosedur yang perlu diikuti dan yang lebih sedih, majlis tahlil dan bacaan Yasin hanya dapat dilakukan secara online. Google Meet atau Zoom, ini yang paling popular.

Minggu ini sahaja, saya kehilangan lebih kurang empat orang kenalan yang masih muda berusia di bawah 48 tahun. Semuanya angkara C0v.id-19.

Sticker atau pelekat ucapan takziah untuk kematian di dalam apli.kasi media sosial seperti WhatsApp dan Telegram seakan wajib disimpan ketika ini kerana akan digunakan pada bila-bila masa tanpa kita duga.

Urusan si ma.ti di dunia habis tatkala dia selamat dikebumikan tetapi bagaimana dengan nasib perjalanan hidup ahli keluarga seperti sua.mi, isteri dan anak-anak yang ditinggalkan?

Untuk yang reda dan tabah seperti pelawak Shuib, kema.tian bida.dari syurganya, Siti Sarah Raissuddin pada Isnin lalu diterima dengan terbuka. Namun, dalam hati siapa yang tahu.

Sudah tentu dengan ketenangan air muka Shuib memberikan gambaran kepada kita yang dia memang bers.erah dengan ketentuan itu, apatah lagi segala kebaikan Allahyarham isterinya menjadi sebutan sebaik dia mening.gal dunia.

Situasi ini mengingatkan saya kepada kata-kata seor.ang pemandu syarikat tem.pat saya bekerja sebelum ini.

“Bang, ada kes jenayah ni. Orang mati dibunuh. Boleh pandu laju sikit?” Jawapan dia bukan baiklah, atau enggan kerana takut kena saman atau kemalangan tetapi: “Apa yang hendak dikejarkan, yang mati biarlah dia mati, kita yang ada ni kena teruskan hidup.”

Walaupun ketika itu kedengaran seperti lucu, tetapi jika difikirkan ada be.nar dengan kata-kata itu walaupun dia hanya seorang pemandu kerana Islam mengajar kita melihat kepada apa yang diucapkan bukan siapa yang mengucapkan.

Buat Shuib, pasti ketika ini ada pihak yang sedang memerhatikan anda kerana harta dan bukannya cara diperoleh ketika saudara melalui saat sukar bersama arwah Siti Sarah.

Berpeganglah kepada janji yang telah saudara ikrarkan baru-baru ini. Bukan ingin menyibuk, tetapi ia lebih kepada kata-kata nasihat rakan media kepada artis yang dikenali dengan sifat senang dide.kati dan sentiasa berbuat kebaikan.

Dengan kes kematian melebihi 11,000 ketika ini, apa lagi yang kita harapkan dengan suasana kehidupan ketika ini?

Yang ada hanya berita kem4tian, bunu.h diri, g.ila kuasa, salah-meny.alah dan kesukaran.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Sumber : j.bon / fb Info terkini

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Ko.men Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berf.ikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:.

Api Kian Marak, Isra3l Rayu Bantuan Antarabangsa Untuk Padam Kebakaran Hutan

Para pemimpin Isra.el dilaporkan telah memohon bantuan dari sekutu-sekutu antarabangsa untuk memadamkan kebakaran yang berlaku berdekatan Jerusalem.

Menurut ABC News, kebakaran itu memaksa ratusan penduduk untuk keluar dan mengosongkan rumah mereka.

Perkhidmatan Bomba dan Penyelamat Isra.el mengatakan bahawa 75 pasukan bersama 12 pesawat telah dikerah untuk memadamkan kebakaran di hutan di sebelah barat bandar itu.

Difahamkan, sekurang-kurangnya 17 kilometer persegi hutan telah terbakar dan menjadikannya sebagai salah satu kebakaran hutan terbesar dalam sejarah negara itu.

Sementara itu, Menteri Luar Negeri, Yair Lapid mengatakan bahawa dia telah bercakap dengan rakan sejawatannya dari Greece, Nikos Dendias, untuk memohon pesawat tambahan dalam usaha untuk mema.damkan kebakaran.

Gambar Via Asharq Al-awsat

Nikos telah berjanji bahawa akan membantu secepat mungkin sebagai bala.san terhadap Israel yang mengirimkan bantuan ke negaranya beberapa minggu sebelum ini kerana turut menghadapi kebakaran hutan.

Tidak cuma Greece, Lapid juga mengatakan Israel telah menghu.bungi Cyprus, Itali, Perancis dan negara sekutu lain untuk meminta bantuan.

Penduduk dari beberapa daerah telah dipindahkan dari rumah mereka pada Ahad ketika api marak di luar kawalan dan turut didorong oleh angin serta keadaan yang sangat kering ker.ana musim panas.

Kementerian Perlindungan Alam Sekitar pula telah memberi amaran kepada penduduk di kawasan itu mengenai tahap pencemaran udara yang sangat tinggi dan mena.sihatkan agar tidak melakukan aktiviti luar.

Bagaimanapun, punca kebakar.an tersebut masih lagi sedang disiasat.

sumber: siakapkeli

Comelnya Yunos Laith, anak Bongsu Lisa dan Yusri

Terbaru Yusri abd Halim ada memuat naik gambar terbaru keluarganya yang mana kali ini menampakkan muka comel anak kecilnya.

posting Yusri

yusryabdhalim

Nobody’s birthday. No special occasion. Just the 5 of us staying safe at home. Stay safe semua

sebelumnya,
SELEPAS seminggu dilahirkan, pasangan selebriti Datuk Yusry Abdul Halim dan Datin Lisa Surihani akhirnya bersedia berkongsi nama cahaya mata ketiga mereka kepada umum.

Berkongsikan perkara itu di Instagram, Lisa, 35, dan Yusry, 48, sepakat menamakan anak lelaki mereka itu sebagai Yunos Laith.

“Assalamualaikum. Kami ingin perkenalkan adik kami yang genap berusia tujuh hari. Nama dia Yunos Laith Yusry.

“Nama Yunos diambil sempena nama nabi dan Laith pula membawa maksud berani sepe.rti sang singa,” tulis Lisa di Instagram.

Usia perkahwinan Lisa dan Yusry sudah mencecah sembilan tahun.

Mengiringi kapsyen itu ialah foto dua lagi anakn.ya sedang meriba Yunos Laith.

Kelahiran Yunos juga cukup bermakna buat mereka sekeluarga kerana berkongsi tarikh lahir dengan Yusry iaitu pada tanggal 15 Jun.

“Alhamdulillah, terima kasih semua di atas doa dan ucapan anda buat kami sekeluarga,” ujar Lisa.

Sementara itu, Lisa juga sempat menitip uca.pan istimewa Hari Bapa buat suami tercinta menerusi satu lagi entri di Instagram.

Kesemua anak Lisa dan Yusry diberikan pangkal nama YL.

“Sangat bersyukur dengan cara awak melay.ani anak-anak kita, Yong dan Yeop dengan sabar dan penuh kasih sayang dan sekarang dengan Lang pula.

“Bulan Jun yang cukup bermakna untuk diingati dengan pelbagai sebab. Selamat Hari Bapa, bapa kepada anak-anak kami, YL,” katanya.

Lisa selamat melahirkan Yunos pada pukul 2.30 pagi 15 Jun lalu di sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur.

Pelakon filem Istanbul Aku Dat.ang itu mendirikan rumah tangga dengan Yusry pada 23 Februari 2012 dan sebelum ini dikurniakan dua cahaya mata iaitu Yahaira Leanne, 6, dan Yusof Leonne yang kini berusia empat tahun.

sumber:ig yusry, mstar

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Ko.men Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berf.ikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:.

Tak sangka dapat kejutan, Ebit Lew tiba-tiba muncul di gerai Buah Azlee Senari0 – “Alhamdulillah… berkat d0anya, jualan saya habis”

SELEPAS tu.lar foto Azlee Senario berniaga di tepi jalan, personaliti dakw.ah iaitu Ebit Lew datang melawat gerai milik pelawak tersebut yang terle.tak di Bandar Saujana Utama, Sungai Buloh, Sabtu lalu.

Menganggap ia satu kejutan yang besar, Azlee atau nama sebena.rnya Azlee Jaafar meluahkan rasa syukur dengan kehadiran Ebit Lew yang memberi kata-kata semangat untuk dia terus mencari rezeki dalam tempoh pan.demik Cov.id-19.

Menurut Azlee, pakar motivasi itu juga membeli buah-buahan yang dijualnya selain memberikan sedikit sumbangan berbentuk wang tunai.

“Sejujurnya saya terkejut apabila gambar saya berniaga menjadi tu.lar. Mungkin dari situ beliau nampak dan tergerak hati nak data.ng ke gerai saya. Bagi saya, ia satu kejutan yang amat besar.

“Saya sangat terharu dengan kehadi.rannya yang sanggup turun bertemu dengan saya di tapak berniaga. Dia memberi kata-kata semangat dan perangsang kepada saya agar jangan pernah berputus asa kerana Allah sayang.

Azlee bersy.ukur Ebit Lew datang mela.watnya di gerai jualannya.

“Semangat yang dia berikan sebagai satu sumber dan ilham untu.k saya mencari rezeki di kala pandemik. Dia juga ada membeli buah-buahan serta sedikit sumbangan.

“Saya sangat bersyukur dan berkat doanya, ramai orang datang mem.beli… Alhamdulillah,” kata Azlee kepada mStar.

Pada minggu lalu, tular foto Azlee sedang duduk berniaga buah-buahan sambil menunggu pelanggan di laman sosial dan rata-rata netizen meminta orang ramai untuk membantu pel.awak itu dengan membeli hasil jualannya di tapak pasar malam di Saujana Utama, Sungai Buloh.

Saya sangat bersyukur dan berkat doa beliau jualan saya habis!


Azlee mula berniaga buah-buahan dan hasil laut seperti ikan, ketam, kupang, kerang, lala dan siput sedut di tapak pasar malam di Saujana Utama sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 dikuatkuasakan Jun lalu.

Dalam pada itu, Azlee mengakui banyak kerja termas.uklah penggam.baran filem serta konsert Senario terpaksa ditan.gguhkan berikutan kerajaan masih tidak membenarkan sebarang aktiv.iti seni.

Biarpun terkesan dengan keadaan sekarang, pela.wak berusia 54 tahun ini tidak pernah patah semangat untuk mencari sumber pendapatan bagi menyara kehidu.pannya sekeluarga.

Bukan sahaja buah-buahan, Azlee turut menjual hasil laut.an seperti udang galah.

“Buat masa ini, semua aktiviti seni terp.aksa ditangguhkan sehingga kerajaan membenarkan semula. Jadi, saya kena cari sumber pendapatan lagi. Sepatutnya saya dan ahli Senario lain menjalani penggambaran untuk filem kami di Terengganu.

“Semuanya sudah dirancang dan tinggal untuk jalankan pengg.ambaran saja. Konsert 25 tahun Senario yang sepatutnya diadakan bulan November pun terpaksa ditunda. Tapi tak apa, ia tidak mematahkan semangat saya untuk mencari rezeki menyara keluarga.

“Sebab itu saya berniaga… walaupun berniaga buah-buahan dan seafo.od seperti udang galah tak banyak untung tapi saya dapatlah beli barangan keperluan serrta menyara keluarga dalam keadaan sekarang,” ujarnya.

sumber: mstar

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Ko.men Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berf.ikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:.

Jiran-Jiran Jangan Takvt – Video Wanita P0sitif C0vid Jalan Keluar Rumah Nak Sedut Udara Segar

Kes harian di Malaysia masih mencatat angka yang membimbangkan apabila melebihi angka 20,000. Apa yang menyedihkan masih ada lagi individu yang tidak bertan.ggungjawab selepas disahkan po.sitif Covid-19.

Sumpah laa?? +ve co.vid pun still keluar macam ni? Selfi.sh nya Ya Allah😭😭 Positive tu duduk la rumah. Aku penat tau Ya Allah🥲

Positif tapi keluar rumah

Di laman Twitter, ada seorang pengguna yang mengg.unakan nama @pvncessfatin meluahkan rasa kes.al dan marah dengan tindakan seorang pes.akit Cov.id-19 yang dipercayai keluar dari rumah ketika dalam tempoh kua.rantin.

Menerusi rakaman vid.eo, wanita tersebut kelihatan sedang berjalan-jalan sambil men.ghirup udara segar di sekitar tempat tinggalnya.

Katanya, pes.akit pos.itif perlu mendapatkan oksigen di luar rumah sekurang-kurangnya dalam tempoh 15 minit dan berharap jiran tetangga tidak akan berasa takut.

Penatnya dengan orang macam ni

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata neti.zen meluahkan rasa ger.am dengan sikap pentingkan diri yang boleh membaha.yakan nya.wa orang lain.

Bagaimanapun, selepas menerima kecaman hebat, individu terbabit dengan pantasnya memadam akaun TikTok miliknya, @linieeyy.

Dalam pada itu, menerusi ciapan terbaru, ada seorang individu men.dakwa lap.oran polis sud.ah dibuat dan sia.satan sedang dijalankan.

 

sumber: ohbulan

 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Ko.men Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berf.ikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:.

Rupa rupanya lni sebab mak selalu tanya bila nak bercrai sed4ngkan baru je kwin dgn dvda anak 3 sblm PKP

Gambar hanyalah ilusi semata-mata. Assalam semua. Saya kawin bulan feb haritu. Kawin dgn duda anak 3. Saya umur 30 suami pula 36.

Macam ni, sebelum kaw.in saya ada bisnes beauty spa dan saloon tp sejak c0vd l9 saya tutup bisnes sementara. So lepas habis pkp haritu, saya nak on bisnes balk Tapi suami saya l4rang.

Sebab keje saya tu memang layan berm.acam2 org so dia risau. Jd saya tutup lah bisnes saya tu sampai harini. Untuk pengetahuan semua.

Bisnes saya tu saya usahakan dari saya umur 19 tahun sampa.ilah harini so memang sayang lah kalau nak tutup. Selama tutup pun ramai yg cari saya sampai ke rumah.

Tp suami larang saya sebab risau apa2 jadi di musim vi.rus macam ni. So saya iakan sahaja. Dengan bisnes tu juga saya sudah mampu beli rumah, kereta dan simpanan hampir setengah juta dalam asb.
Cuma masalahnya skg mak saya paksa2 saya teruskan kerja saya.

Katanya jgn dok bergantung dgn suami je. Mak saya ni pula asy.ik2 call saya tanya dah bercrai ke belum? Saya x tau apa motif mak cakap macam tu.

Mak saya tak suka dgn suami saya sebab dia duda dan ada anak. Bg mak saya anak2 tu jd beban sedangkan saya sgt sayangkan anak2 tiri saya. Mereka budak baik dan pintar.

Lepas ni saya dan suami akan pindah rumah a.gak jauh dari mak sebab suami dah beli rumah baru. Tp mak cakap dia nak ikut. Allahu. Mak saya muda lagi. Ayah saya pun masih ada.

Mak cakap nak tinggalkan ayah dan mak nak tingal dgn saya.. untuk pengetahuan korang semua. Dlu masa saya bisnes saya bg mak duit sebulan rm 1500.

Sekarang saya hanya mampu bg rm 500 je sebab saya ada bisnes online jg so untung sikit2 bg kat mak. Ayah saya pun bukan org susah. Bulan terima duit pencen.

Saya risau bila mak duduk dgn s.aya akan jd masalah pd rumah tangga saya sebab mak saya tak suka suami saya dan suka sindir2 suami saya. Dan untuk pengetahuan korang jg.

Rumah yg mak ayah saya duduk tu adalah rumah saya, saya hadiahkan untuk mak dan ayah saya. Cuma bingung kenapa mak nak duduk dgn saya. Lagi satu mak juga x suka anak2 tiri saya.

Selalu buat muka ketat. La.gi satu, masa mak datang rumah saya, mak buang barang2 dan gambar2 arw4h isteri suami dan anak2 tiri saya semua menangis sebab takut.

Sebab tu saya xnak mak duduk dgn syaa. Saya tak.nak bukan sebab tak suka mak dan bukan x kenang budi tp saya tk nak timbul m4salah dalam rumah tangga saya. saya sangat sayangkan mak.

Setiap minggu saya melawat mak. Tp perangai mak buat saya sedih. Pendapat korang perlu ke saya bawak mak saya tinggal dgn saya?

Saya tanya suami, suami cakap kalau saya set.uju dia ok je. Tp saya risau sebab anak2 tiri saya tkut dgn mak saya.. nampak mak saya je mereka lari.

Ramai terkesan dgn perkongsian ini, apa reaksi warganet

Asiah Lin, Baik nya hati awk sis…bgi Sya tak perlulah sis bawa mak tggl sekali… mak tetap mak…ayah sis msh ada lagi dan msh muda..kenapa mak nak ekot sis dan sanggup tgglkan ayah.

Dr cerita sis ada sesuatu yg mak sis tidk puas hati…sebaik nya sis bincanglah dgn ayah tentang keputusan mak sis itu…sepatut nya mak sis bersyukur dia dpt menantu yg baik walaupun suami sis itu duda anak 3. Terplg lah pd sis sma ada mahu bawa mak tggl sekali atau tdk.

Rossa Aldama, Jangan bawak sis.. Kalau dh perangai mak sis macam tu jangan.. Ingat ye bukan senang nak cari suami bertanggogjawab. Tak salah pun dalam is.lam berkhawin dengan duda ada anaknie.
Yang salah RAM.PAS laid orang.. Tu salah.. Kaiau saya takkan bawak.. Melainkan mak sis ibu tunggal tiada sesape boleh dipertimbangkan lagi..

Kaiau sis sayangkan rumah tangga biar jer.. Nanti dh terbiasa lah tu.. )aga suami dan anak2 tiri sis.. Semoga perkhawinan sis berkekalan hingga ke jannah allah.

Nurul Yusnani, Xpyh la.aa dik..ko da kawen so ko bina je Ia umahtgga ngn laki ko..ko ckp kt mak kp,syurga dia kat laid dia..dok Ia bapak ko leklok..jg laid sndri dr sebuk hal umhtgga ank..siap tnya soh crai bgai .pehal mak mcm tu..dia nk duet ko je dik..tp xpikir kbhgiaan ko..

skg ko duduk je asing,bisnes ko running slow2. tiap mggu ko ziarah mak ko.ko bkeras Ia ckp ko xnak mak Ito duduk skli..ko nak nk cuba bina umhtgga sndri..jgn sb mak ko, ko plak bcrai berai nt..pikir leklok dik.

Utah Mahathir, Bagi aku…kasih mak sehingga ke syurga insyaallah… tetap perlu dihormati…Rasanya kalau mak nak ikut kamu suami isteri tu memang tak patut.

Rasanya bab duit tu kalau awak dah ada 1/2 juta kau bagi jelah mak tu sele.puk rnn30,000 ke dim asb sekurangnya dpt dividen tahunan gak…senyap lah dia… nak fit.nah mak kau nak duit je…tak baikkan…tapi mungkin itu dpt mengurangkan perasaan rasa bersalah…

Dapat anak tiri yg ditatang penuh kasih sayang itu pahala…bukan senang kan nak terima…Semoga bahgia & jodoh berpanjangan.

Nur Intan, macam inilah..sekarang Puan dah kahwin kan??so syurga Pu.an pada suami Puan..yg mak tu bincang elok2..rasanya kalau perangai mak Puan macam tu„baik tak pay.ah bawak stay sekali sebab mak Puan pun masih ada suami..lagipun Puan dah kahwin..if duduk serumah dgn mak lagi men.geruhkan keadaan„baik elak sebolehnya..cakap elok2 nanti jumpa..

sebab mak yg baik takkan tanya macam tuu..dah crai ke?? akan su.pport moral pada Puan..beruntung Puan sebab mempunyai suami dan anak tiri yg baik.

Saya tak kata mak Puan tak baik cuma sekarang mak Puan patut faham yg Puan dah kahwin..tu jaa..harap mak tuu berubah hati kelak saya doakan hubungan Puan dan sua.mi kekal hingga Jannah
Kyalilah, Dalam islam Allah da susun cantik kehidupan kita. Taat suami pada ibu bapanya, taat isteri pada suaminya, taat anak lelaki Berumaht.angga atau pun b.elum Berumahtangga atau ank perempuan yg belum Berumahtangga pada ibunya.

So di sini demi menjaga hak suami dan perintah Allah adalah lebih baik jika puan berasingan dari ibu baps puan, kerana aib rumahtangga lebih2 aib suami itu baik disi.mpan didalam rumah daripada diketahui oleh orang lain (termasuk ibubapa).

Jagalaa hale suami deng.an baik. Banyak m.ana harta isteri simpan andai ALLAH tidak redha disebabkan sisuami ada terkesan didalam hati yang dia simpn bole jadi sia2.

Hidup kita didunia hanya ingin jadi isteri atau hamba yang diredhai Allah . Jangan kejar syurga tapi kejar redha Allah. Semoga Allah Permudahkan segalanya buat puan dan family.

Siti Khadijah, Jangan risau kan mak awak. Sbb masih ada ayah. Pindah ikut suami tu. Jaga rumahtanga, berbahagia lah. Jangan bawa mak dan bagitahu mak awak dok mana. Tak berdosa pun sbb awak dah bagi rumah dah kat mak ayah tu.

Doakan yg baik baik dan zi4.rah je makayah. Tak perlu bawa mak dok dgn family awak yg baru di bina. Can lah bahagia awak. Taat suami, patuh perintah Allah dan Rasul.ullah. Jaga amal ibadat bawa agama dim rumahtanga. Wallahualam.

Nur Hidayu, Nasihat sy,jangan baw.ak sape2 tinggal sebumbung.sebab nanti rosak rumah tangga lagi2 kalau dah tahu prangai mak awak nncnntu.awak tahu akibatnya.elok2 awak bahagia,esok2 derita.hnya sebab mak awak.

lebih baik,awak beterus terang ckp dgn mak awak, awak sygkn rumahtangga awak kalau mak awak nit awak bahagia,lebih baik jgn campur urusan anak…dah elok ada rumah,ada sua.nni,nk cari masalah tinggalkan suami tu knape .. mcm x kena kt situ..

hati2 lah jgn rumahtangga awak diti.mpa nnasalah…awak thu mak awak mcm mne..nasihat sy,jgn bawak tggl sebumbung….nahas nanti.

Nurul Hani, Utk pu.as kn aty mak awk tu..buka jek spa tu upah org jge..sis hye amik keuntungan jek..mgkin kalo sis beri wang binja mcm selalu sis bg at mak sis br mak sis ok.ps1 mak sis nk dok skali tu baik xyh la…tkot hidup sis nanti akn.

Brpecah belah pulak.kte brpkir burukk dulu br pkir yg baik..letak dri sis kt tmpt laki sis..dimlot mmg kata ok tp di haty hye dye yg tahu..pkir pnjg laa.

Nur Zafea, Mmg syurga ada lh bwh tap.ak kaki ibu..kita berkata ahh dah berdosa..tp klu ketaatan kita pda ibu lihat pia pda apa yg kita kne taat..tgok cra Mak awak ni dia nk porak-peranda kn rmh tangga awak..

X perlu Ia kita ikut ser.atus peratus kata dia..cba bersemuka awak,suami,ayah awak do ibu awak..kne jernihkan kmbli apa yg keruh..doa sllu pda Allah agar lem..but ht ibu awak…kita klu boleh x nk luukakn ht ibu..tp dimsa yg sama rmh tangga kita kne jaga jg.

Rasyida Adam, Anak2 nk menum.pang kasih, mereka da kehilangan ibu.. Alhamdulillah ada insan yg mulia sudi mnjadi ibu n menyanyanyi mereka seikhlas hati..keutamaan sis focus pada rumah tangga..sis Iebih tahu perihal mak sendri.

Iebih buru.knya kalau mak sis tumpang rumah sis, kesian ank2 emosi mereka blh terganggu sbb takut pada mak sis.. Suami sis masih org baru dim keluarga sis, myb dia pun segan utk menidakkan mak mertua nk tinggal sekali.

Sis Ibh tahu baik buruknya.. Ckp Ia elok2 dgn mak sis.. Sama ada mak sis terima atau x,dia kene terima juga keputusan yg sis buat..
Tentang bisnz tu dim keadaan skg ikut sahaja keputusan suami.. Duit bukan segalanya.. Kesihatan nyawa lagi penting..sy percaya suami tu bukan suka2 nk melarang..selagi ada cOv1d-19 ni bah4ya sentiasa ada.

Sabariah Omar, Xperlu bawa mak. Bukannya sis xboleh bald( jumpa mak sis. Sis dh nampak nnasalah banyak boleh timbul dari mak sis kan. Sis nampak tu kan…. So xperlu bawa mak sis ikut sekali. Cakap nak priv4si.

Hati sis kena kuat bila cak.ap pada mak sis xboleh. Sis sekarang dah bahagia kan..so kekalkan kebahagiaan tu.pasal spa sis tu…boleh je buka. Sis suruh pek.erja sis yg buat kerja.
Sis memantau je.dari rumah pon boleh… Sop nak berniaga kena ikut.insyaallah xde apa2.. masa muda ni Iah nak cari duit. Dah tua xlarat boleh rehat.

Masziana, )gn cari psi… sis hid.up dgn sua.mi & anak2 tiri sis je… Igpon ayah sis msh ada kan… srh mak dok dgn ayah je… ckup Ia sis trus bg mak duit (wpon x sebyk msa sis bisnes) tp ttp ada… trus nnelawat mak cam biasa jika ada msa… dok jauh2 1g elok…

Bkn srh derhaka tp sis x rasa ber.salah pd ayah sis ke kalo pisahkan ayah & mak sis tu… bkn ke tmpt isteri adalah di sisi suami… apa motif mak sis nit dok dgn sis sdgkn sis dh berumahtgga…

Xkan Igsg x pikir psi sua.mi dia sdri ayah sis tu… pikirlah elok2…explain pd mak sis dgn cara berhemah…buat keputusan yg terbaik utk kebahagiaan keluarga sis.

sumber: stephenajito

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Ko.men Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berf.ikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:.

Lelaki Mengaku Pengembara Masa Datang Dari Tahun 5000, Dakwa Bandar LA Akan Tenggel4m, Siap Beri Bukti Bergambar

Seorang lelaki mendakwa bahawa dirinya seorang pengge.mbara masa yang datang dari tahun 5000 dan mengatakan seluruh bandar di Los Angeles (LA) akan ditenggelami air kerana perubahan iklim, malah dia juga meng.aku memiliki bukti bergambar mengenai kejadian itu.

Menurut Daily Star, lelaki itu telah memberitahu perk.ara tersebut kepada kru kamera dari ApexTV. Dia mendakwa bahawa dia merupakan sebahagian daripada eksper.imen penggembaraan masa yang dirahsiakan pada tahun 2004 dan telah dihantar ke 3,000 tahun ke depan.

Dia mendakwa pernah bekerja di sebuah makmal di LA dan dib.erikan tugas untuk pergi ke masa depan dan mengambil gambar.

Dakwanya lagi, ketika tiba di masa depan itu, dia ‘disa.jikan’ dengan pemandangan bandar LA yang ditenggelami oleh perairan yang dasyat.

Kononnya untuk melindungi identiti, wajah lelaki itu ketik.a ‘diwawancara’ telah dikaburkan dan suaranya juga disunting.

“Saya akan menceritakan kisah yang mengejutkan anda, saya ti.ba di suatu lokasi yang semuanya diperbuat daripada kayu, selepas itu baru saya sedar bahawa ia merupakan bandar LA tetapi telah ditenggelami air,” katanya.

Dia juga mendakwa telah bercakap dengan orang ya.ng tinggal di sana dan mereka memberitahu bahawa banjir besar telah berlaku akibat dari pemanasan global.

sumber: daily star / siakap Keli

Jom Like Page Kami Jug.a Di Facebook Borak La Apa Pon

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:

Najib Up Status Ini Dan Raih 70k Likes Tak Sampai Sejam, SeIepas Baru Muhyiddin Letak Jawatan

Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah memperkenan pelet.akan jawatan Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri.

Datuk Pengelola Bijaya Diraja Datuk Indera Ahmad Fadil Shamsuddin menerusi kenyataan Istana Negara, susulan pele.takan jawatan ini, Baginda berkenan supaya Muhyiddin menjalankan tugas sebagai caretaker Perdana Menteri sehingga Perdana Menteri baharu dilantik.

Katanya, ini selaras dengan Perkara 40(2)(a) dan 43(2)(a) Perlembagaan Perseku.tuan yang menyatakan bahawa Seri Paduka Baginda hendaklah melantik seorang Ahli Dewan Rakyat yang pada hemat Baginda mungkin mendapat kepercayaan majoriti Ahli Dewan Rakyat sebagai Perdana Menteri baharu untuk mempen.gerusikan Jemaah Menteri.

Tan Sri Muhyiddin Yassin memohon maaf kep.ada seluruh rakyat Malaysia susulan peletakan jawatannya sebagai Perdana Menteri pada Isnin.

Muhyiddin yang dilantik sebagai Perdana Menteri Caret.aker oleh Yang di-Pertuan Agong berkata, beliau dan barisan menteri Kabinetnya telah cuba berusaha melakukan yang terbaik dalam usaha menyelamat dan melindungi nyawa rakyat berikutan jangkitan COVID-19.

“Saya ingin ambil kesempatan ingin memohon keampu.nan daripada saudara saudari segala kekhilafan dan kelemahan saya sepanjang jadi Perdana Menteri”.

“Saya dan rakan-rakan jemaah menteri telah cuba melakukan terbaik untuk mneyelamatkan nyawa dan melindungi saudara saudari sekelian dalam tempoh krisis masih kita hadapi pada masa ini”.

“Namun, sebagai manusia seperti biasa pastinya ada salah silap di sana sini, jadi saya mohon ribuan ampun dan maaf,” kata Ahli Parlimen Pagoh itu dalam Perutusan Khas yang disiarkan secara langsung di semua stesen televisyen hari ini.

Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin mengesahkan barisan Jemaah Kabinet telah menyerahkan surat peletakan jawatan kepada Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah hari ini.

Khairy memaklumkan perkara tersebut menerusi kemas kini di Instagram Story peribadinya sebentar tadi.

Beliau dalam masa yang sama menguca.pkan terima kasih atas peluang yang diberikan untuk berkhidmat kepada negara.

“Semoga Allah merahmati Malaysia,” katanya dalam kenyataan tersebut.

Muhyiddin ucap terima kasih

Sementara itu,Tan Sri Muhyiddin Yassi.n merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak sepanjang beliau mengemudi kerajaan Perikatan Nasional (PN).

Perdana Menteri berkata, ucapan jutaan terima kasih itu ditujukan kepada semua petugas barisan hadapan yang bertungkus-lumus siang dan malam untuk memerangi pandemik COVID-19.

“Tidak lupa juga ucapan terima kasih kepada semua penjawat awam yang beri kerjasama sepenuhnya dalam melaksanakan dasar yang diputuskan kerajaan PN”.

“Saya berharap segala dasar yang baik unt.uk rakyat dapat diteruskan pada masa akan datang,” katanya dalam perutusan khas yang disiarkan secara langs.ung hari ini.

Najib muat naik sta.tus

Sementara itu, dalam perkembangan lain, bek.as perdana menteri Datuk Seri Najib Tun Razak memuat naik satu status di Facebook beliau.

Meskipun tidak mengaitkan atau merujuk kepada perletakan Muhyiddin sebagai perdana menteri, namun status itu menarik perhatian luar biasa warganet.

Ini kerana dalam masa kurang satu jam, status itu meraih lebih 70k ‘like’, 20k komen dan 1k ‘shares’.

* Hujan mencurah ke bumi.
* Selepas hujan, pasti ada pelangi menanti.
* Selepas kegelapan, pa.sti ada sinar menerangi.
* Selepas derita, pasti ada kebahagiaan.
* Semoga Allah SWT merahmati Malaysia dan rakyat semua.

“InsyaAllah…” tulis Najib.

Status Najib itu mendapat pelbagai reak.si dari warganet. Ada yang be.rharap Najib kembali sebagai PM interim, malah tidak kurang yang berharap sebaliknya.

“Yang pastinya Dato ibarat awan mendung berserta guruh dilangit. Bukan pelangi ye…” komen seo.rang individu yang seakan tidak berpihak kepada Najib.

“Kami mahu Bossku! DS Najib Razak men.jadi Perdana Menteri Interim!! Sila pertimbangkan perm.ohonan saya DS!! We Love U!!” komen seorang lagi sebagai tanda setu.ju Najib kembali menj.adi PM.

Sumber: bharian, astr0 awani dan FB Najib

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut: