Caprice Pilih Hishammuddin Hussein Sebagai PM Malaysia Yang Baru, Ini Hanya Berdasarkan Ram4lan Saya

Penyanyi rap Caprice menyatakan sokongannya kepada Menteri Kanan Luar Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein sebagai ahli p0litIk yang layak diangkat sebagai Perdana Menteri Malaysia ke-9 bagi menggantikan Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Menerusi laman sosial Instagram, Caprice lantang menyuarakan sok0ngannya itu untuk tatapan umum.

Menurut pemilik nama sebenar Ariz Ramli ini, 33, selain Hishammudin, dia turut menyok0ng Anwar Ibrahim sebagai calon terbalik untuk menggalas tanggvngjawab itu.

“Ramai tanya Caprice kenapa pilih Datuk Seri Hishammuddin. Guys, its not about apa yang kita pilih. Ini hanya berdasarkan ram4lan saya. Based on the world ag3nda, yang paling sesuai for the world ag3nda adalah Datuk Seri Hishammuddin atau Anwar Ibrahim”.

“Kalau kita kaji siapa yang dia baru-baru jumpa, siapa belak4ng dia, apa dia buat baru-baru ni, dan kalau kita lihat akaun media sosial Datuk Seri Hishammuddin, sudah cukup cantik sebagai akaun media s0sial seorang Perdana Menteri”.

“Jadi berdasarkan siapa dia jumpa, berdasarkan w0rld ag3nda, berdasarkan akaun media sosi4l, dua tok0h itu memenuhi krIteria w0rld agenda. Tapi kalau kita nak keluar daripada w0rld agenda, siapa lagi senior yang boleh lead Malaysia, someone like Ku Li atau Anwar Ibrahim dan juga Datuk Seri Hishammuddin,” kata Caprice di ruangan IG stories miliknya.

Semalam media memetik Ahli Majlis Pimpinan Bersatu, Datuk Seri Redzuan Yusof, mengesahkan Tan Sri Muhyiddin Yassin akan menyerahkan surat pelet4kan jaw4tannya kepada Yang di-Pertuan Agong di Istana Negara, pada Isnin.

Caprice yang kini berada di Mesir meneruskan perjuang4nnya ke PalestIn secara solo selepas pasukannya sudah pulang ke Malaysia.

Pelantun lagu Xde Hal Bro itu ber4ngkat ke MesIr pada 24 Jun lalu bagi menyertai m1si bantuan ke G4za.

Sumber: Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *