Tak sangka dapat kejutan, Ebit Lew tiba-tiba muncul di gerai Buah Azlee Senari0 – “Alhamdulillah… berkat d0anya, jualan saya habis”

SELEPAS tu.lar foto Azlee Senario berniaga di tepi jalan, personaliti dakw.ah iaitu Ebit Lew datang melawat gerai milik pelawak tersebut yang terle.tak di Bandar Saujana Utama, Sungai Buloh, Sabtu lalu.

Menganggap ia satu kejutan yang besar, Azlee atau nama sebena.rnya Azlee Jaafar meluahkan rasa syukur dengan kehadiran Ebit Lew yang memberi kata-kata semangat untuk dia terus mencari rezeki dalam tempoh pan.demik Cov.id-19.

Menurut Azlee, pakar motivasi itu juga membeli buah-buahan yang dijualnya selain memberikan sedikit sumbangan berbentuk wang tunai.

“Sejujurnya saya terkejut apabila gambar saya berniaga menjadi tu.lar. Mungkin dari situ beliau nampak dan tergerak hati nak data.ng ke gerai saya. Bagi saya, ia satu kejutan yang amat besar.

“Saya sangat terharu dengan kehadi.rannya yang sanggup turun bertemu dengan saya di tapak berniaga. Dia memberi kata-kata semangat dan perangsang kepada saya agar jangan pernah berputus asa kerana Allah sayang.

Azlee bersy.ukur Ebit Lew datang mela.watnya di gerai jualannya.

“Semangat yang dia berikan sebagai satu sumber dan ilham untu.k saya mencari rezeki di kala pandemik. Dia juga ada membeli buah-buahan serta sedikit sumbangan.

“Saya sangat bersyukur dan berkat doanya, ramai orang datang mem.beli… Alhamdulillah,” kata Azlee kepada mStar.

Pada minggu lalu, tular foto Azlee sedang duduk berniaga buah-buahan sambil menunggu pelanggan di laman sosial dan rata-rata netizen meminta orang ramai untuk membantu pel.awak itu dengan membeli hasil jualannya di tapak pasar malam di Saujana Utama, Sungai Buloh.

Saya sangat bersyukur dan berkat doa beliau jualan saya habis!


Azlee mula berniaga buah-buahan dan hasil laut seperti ikan, ketam, kupang, kerang, lala dan siput sedut di tapak pasar malam di Saujana Utama sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 dikuatkuasakan Jun lalu.

Dalam pada itu, Azlee mengakui banyak kerja termas.uklah penggam.baran filem serta konsert Senario terpaksa ditan.gguhkan berikutan kerajaan masih tidak membenarkan sebarang aktiv.iti seni.

Biarpun terkesan dengan keadaan sekarang, pela.wak berusia 54 tahun ini tidak pernah patah semangat untuk mencari sumber pendapatan bagi menyara kehidu.pannya sekeluarga.

Bukan sahaja buah-buahan, Azlee turut menjual hasil laut.an seperti udang galah.

“Buat masa ini, semua aktiviti seni terp.aksa ditangguhkan sehingga kerajaan membenarkan semula. Jadi, saya kena cari sumber pendapatan lagi. Sepatutnya saya dan ahli Senario lain menjalani penggambaran untuk filem kami di Terengganu.

“Semuanya sudah dirancang dan tinggal untuk jalankan pengg.ambaran saja. Konsert 25 tahun Senario yang sepatutnya diadakan bulan November pun terpaksa ditunda. Tapi tak apa, ia tidak mematahkan semangat saya untuk mencari rezeki menyara keluarga.

“Sebab itu saya berniaga… walaupun berniaga buah-buahan dan seafo.od seperti udang galah tak banyak untung tapi saya dapatlah beli barangan keperluan serrta menyara keluarga dalam keadaan sekarang,” ujarnya.

sumber: mstar

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Ko.men Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berf.ikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *