Fazura Turut Beri Respon Bila Sharifah Sakinah Petik Kata Mufti Soal Berpakaian

Apabila bergelar sebagai atau menjadi seorang selebriti ini bukan satu perkara yang mudah dan harus sentiasa bersedia untuk menerima kritikan ramai.

Kerap kali menerima kritikan berhubung soal pemakaian, pelakon Sharifah Sakinah menerusi entri terbaru di Instagram ada memetik kata-kata mufti terkenal, Mufti Ismail Menk.

Petika kata-kata itu antara lain menekankan soal pemakaian dan sikap menghvkum netizen.

Menurut Mufti berkenaan, jangan sesekali menilai wanita menerusi cara pemakaian. Kemungkinan besar dia mempunyai hati yang lebih mulia daripada mereka yang berkata-kata.

Perkongsian ini turut mendapat reaksi bintang jelita dend4m Pontianak, Fazura yang turut bersetuju dengan petikan kata-kata tersebut.

β€œTHIS. πŸ™πŸ» πŸ’―,” balas Fazura.

Dalam pada itu, peminat turut memberi reaksi terhadap perkongsian ibu kepada seorang cahaya mata itu.

aqilahathirah__ your heart is pure

_zanayusof_ Exactly!!! Deep!!

fadziellah_hazlien Love it!

mykoreancute Everyday we fight with iman.. up and down.. only God know.. istifar bila rasa ibadat sendiri lagi bagus dr org lain.. takut nak ckp buruk2kita pasal org lain. Kita hanya hamba yg hina. Semua sama saja.. only God can judge us, stay strong

shafinazmustafa Hah mana tukang komen ahlul bait ahlul bait akhir zaman tu? Tak habis2.

ummfateh79 dont judge the books by its cover

Foto: Instagram Sharifah Sakinah,Sumber: Media Hiburan

Apa-apa pun tidak salah menegur orang lain jika kita yakin ada kekurangan pada kata-kata atau perbuatannya. Saling ingat mengingatkan itu satu perkara mulia. Sebagai manusia biasa, ada kalanya ada yang akan terlepas cakap atau mungkin ada melakukan sesuatu yang mungkin mengguris hati orang lain.

Juga bukanlah satu kesalahan untuk menegur artis, rakan mahu pun pemimpin negara sekali pun. Bagaimanapun, teguran harus dilakukan secara beradab dan kena pada masanya, selain mengemukakan pendapat yang boleh dipertimbangkan. Jangan sampai menegur orang lain biadab, tetapi hakikat sebenar cara kita yang menegur itu pun dikira tak beradab juga.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *