Tauke Jambu dakwa hanya bawa petai, rambutan dan hantar adik angkat… tiada peralatan sedap – Cukuplah setakat ni dunia hiburan

Tauke Jambu berharap neti.zen berhenti kaitkan namanya dengan isu pemerdangan manusia.
AKIBAT terpalit dengan kontr.oversi berkaitan kes kegiatan pemerdaga.ngan manusia untuk tujuan tak bermoral pel.awak Tauke (Jambu) akhirnya membuat keputusan untuk mengucapkan selamat tinggal kepada dunia hiburan.

Tauke atau Zamatul Amri Zakaria, 45, berkata dia berdepan pelbagai tohma.han sejak dita.han pol.is bagi membantu sias.atan berhubung kes berkenaan.

“Aki.bat peristiwa ni saya terp.aksa undur diri dalam industri hiburan.

“Bukan kerana merajuk tapi sebab-sebab lain… saya rasa cukuplah setakat ini,” katanya ketika dihubungi mStar pada Isnin.

Pada 8 Ogos lalu Tauke mengaku dia adalah individu yang ditahan pihak berkuasa di sebuah ho.tel di Kuala Pilah pada 1 Ogos lalu bagi membantu siasatan.


Tauke Jambu un.dur diri daripada dunia hiburan.

Bagaimanapun dia menafikan menja.di bapa ayam atau terb.abit dalam aktiviti tid.ak bermoral sepert.i itu.

Sementara itu Tauke berkata dia kesal apabila neti.zen terus menghu.kumnya walaupun kes berkenaan masih dalam si.asatan.

“Pandangan neti.zen seolah-olah Tauke Jambu ni buat perangai tak elok, jual perempuan… dagangkan orang.

“Dalam kejadian tu saya hanya menghantar kenalan iaitu adik angkat perempuan saya, isteri pun kenal.

Pandangan net.izen seolah-olah Tauke Jambu ni buat pera.ngai tak elok, jual perempuan… daga.ngkan orang

“Masa tu pihak po.lis tengah buat pemeriksaan fasal isu sin.diket tu. Jadi memang wrong time and the wrong place saya lalu kawasan pemeriksaan tu, po.lis periksa la,” jelas Tauke.

Tambah Tauke tidak mungkin dia tergama.k melakukan perkara seperti itu terhadap adik angka.tnya sendiri.

“Yang saya hantar tu adik angkat, kalau ikut logiknya takkan la adik ang.kat saya jadi man.gsa.


Tauke minta neti.zen berhenti kaitkan namanya dengan kont.roversi sindi.ket pemer.dagangan orang.

“Dia datang rumah lepak-lepak… apa yang kata jadi man.gsa?” katanya.

Sementara itu mengulas lanjut tentang laporan awal siasatan yang dipercayai ada kaitan dengan kes berkenaan hingga tular di media sos.ial, Tauke berkata dia tidak membawa perala.tan se.ks seperti yang did.akwa.

Sebaliknya kata Tauke dia hanya membawa rambutan dan petai yang dibeli dari kawasan berdekatan untuk dibawa pulang kepada isteri di Kuala Lumpur.

“Saya nak ne.tizen faham perkara sebenar, dalam kereta hanya hanya ada rambutan gading dan juga petai bukan sebaliknya.

“Rambutan dan petai tu dibeli untuk isteri,” katanya.

sebelumnya

AKHIRNYA terjawab apabila pelawak Tauke (Jambu) mengaku dia adalah individu yang dis.yaki terlibat dalam kes pemerd.agangan wanita atas tujuan seks pada 1 Ogos lalu.

Ujar Tauke atau Zamatul Amri Zakaria, 45, dia ditahan bagi memba.ntu sis.atan pihak pol.is.

“Kepada yang masih tak puas hati, memang aku dita.han untuk bantu siasatan dan aku telah pun memberikan kerjasama yang sepenuhnya kepada pihak berkuasa,” katanya.

Tauke membuat pendedahan di IG miliknya pada malam Sabtu.

Bagaimanapun ujar Tauke pena.hanan tersebut tiada kaitan dengan aktiviti pemerda.gangan manusia.

“Bukan jadi bapa ayam atau pengedar, tiada kaitan akti.viti tersebut,” ujarnya.

Pengakuan terbuka itu dibuat mene.rusi pos.ting di Instagram.

Memang aku ditahan untuk bantu siasatan dan aku telah pun memberikan kerjasama sepenuhnya.

Sebelum ini Tauke pernah membuat penga.kuan kepada mStar dengan menafikan dia adalah pelawak yang disebut-sebut terlibat dalam tangkapan di sebuah hotel di Kuala Pilah.

Susulan penafian itu beberapa nama pelawak terkenal seperti Shahrol Shiro dan Joey Daud turut menjadi sasaran netizen berdasarkan bebe.rapa maklumat yang ditul.arkan di media so.sial.

Dalam serbuan itu, pol.is turut menyelamatkan seorang wanita berketurunan Melanau daripada menjadi mangs.a pemerd.agangan orang untuk tujuan eksploit.asi

sumber: mstar

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *