Malaysia Tarik Diri, Takkan Hantar Wakil Bertanding Miss Universe Di Isr4el

Organisasi Miss Universe Malaysia (MUMO) mengesahkan Malay.sia tidak akan menghantar wakil untuk ke pertandingan ratu cantik yang bakal berlangsung di Eilat, Israel tahun ini.

Menerusi kenyataan yang dikeluarkan MUMO di media sos.ial pada Selasa, Malaysia terpaksa menolak jemputan penyertaan tahun ini kerana mengambil kira faktor penularan CO.VID-19 yang membimbangkan.

Selain itu, negara juga telah mengehadkan keb.enaran untuk merentas ke luar negara ketika ini.

“Kami telah sedia maklum bahawa Organis.asi Miss Universe memutuskan untuk mengadakan pertandingan tersebut di Eilat, Israel pada Disember 2021.

“Bagaimanapun, disebabkan penu.laran CO.VID-19 yang semakin membimbangkan, perjalanan keluar masuk negara juga dihadkan. Kami tidak dapat menghantar penyertaan dari wakil Miss Univ.erse Malaysia 2021.

“Kami mendoakan deligasi setiap negara akan melakukan sehabis baik pada pertandingan kali ini dan akan kembali menyertai Miss Universe pada tahun akan datang,” tulis kenyataan tersebut.

Sebelum ini pengu.muman pertandingan ratu cantik Miss Un.iverse kali ke-70 telah mengundang polemik apabila memilih Israel sebagai lokasi tuan rumah.

Ramai yang membantah dan menyuarakan solidariti terhadap kekejaman rejim zionis di Palestin. Sebagai tanda protes, turut tular #BoycottMissUniverse2021.

sumber dan gambar: gempak.com
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Ko.men Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berf.ikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *