Sikap Arwahh Sebelum Pergii Fauziah Nawi Buat Luahan

Baru-baru ini kecoh di media sosial tentang pemergian anak kepada pelakon terkenal Fauziah Nawi. Redha dengan pmergian anak lelaki beliau, Pitt Hanif yang telah kembali krahma tullah pada 28 Oktober yang lalu, Ibu Fauziah Nawi tenang dengan menghadapi dugaan dariNya. Malah, bintang yang mesra disapa sebagai Ibu Fauziah Nawi itu juga telah berkongsi kenangan manis sama-sama mengadakan barbecue BBQ beberapa hari sebelum Allahyarham pergi.

Fauziah Nawi menyifatkan bahawa sikap Allahyarham Pitt Hanif juga kelihatan berbeza dari sebelumnya, beliau sebelum ini lebih banyak mendiamkan diri dan jarang berbual.

“MasyaaAllah campur hari @pitthanif hilang hingga ke hari buah hati mama Mohd Firdaus bin Hj Mohd Hanif ditemui hingga dihantar kepersemadian mu sudah 23 hari mama dan nyawa Pitt hidup tanpa mu. Akhir bertemu mu hai buah hati ketika kau bercuti dari penggambaran film #COASTGUARDS kerana Raya Haji,” tulisnya lagi.”

“Baru mama perasan Pitt lebih banyak tidur. Waktu kita buat Bbque Pitt tak kelihatan macm selalu. Farid buat sorang. Pitt hanya akan keluar bila kami asyik panggil Pitt utk makn atau tolong bakar kambing ke sotong ke udang ke. Idea Bbque itu pun hanya spontan.”

Pitt agak juga jarang bercakap dgn mama. ” Whenever I called u text me saying sorry mama..bz shooting ongoing or sorry mama line here is bad. But I wasn’t angry coz.I understand. I know u were injured while u shoot #COASTGUARD n u kept telling Kerinting how tired u were.”

“You missed everybody at home you wanna GO HOME. Pitt you’re now safely HOME.LOVE U PITT N MY PRAYERS FOR YOU BABA ATOK MAK NEK ENDLESSLY,” tambahnya lagi.

Terdahulu Pasukan Penyelamat Di Air PPDA Jabatan Bomba dan Pnyelam4t JBPM yang menjalankan 0persi mencari dan menyelamat S AR berjaya menemui myatt Pitt 500 meter dari lokasinya trjatuh.

Sebelum ini, myatt Pitt ditemui lemas selepas bot dia naiki bersama rakannya, telah terbalik dan terbelah dua ketika sedang memancing di Sungai Jelai Kampung Mela Lipis, Pahang pada 26 Oktober yang lepas.

Diberitahu bahawa bot fiber yang dinaiki nya sebelum ini dikatakan telah merempuh tiang besi sebuah jambatan dan dengan pelanggan itu telah menyebabkan Pitt dan rakannya tercampak ke dalam sungai.

Jnazahh Pitt atau nama penuhnya Mohd Firdaus Mohd Hanif dik3bumkan di Tanah Perkburann Islam AU 2, Keramat dua hari selepas itu.

Pitt merupakan anak sulung daripada dua beradik dan meninggalkan seorang isteri, Farah Ahmad dan tiga orang anak berusia di antara tujuh hingga 16 tahun.

Kadang kadang mendengar adalah lebih baik. Jadilah pendengar setia. Biarkan mereka meluahkan perasaannya. Pabila mereka berkongsi perasaan sedIh itu, kecewa sekurang kurangnya akan berasa lega laa sedikit. Andaikata mereka itu berdiam dan tidak mahu berkongsi, gengam tanganya dan beritahu bahawa ” Mengadu lah pada tuhan, sesungguhnya tuhan itu maha mendengar dan lagi maha mengetahui segalanya”.

Moga Ibu Ibu Fauziah Nawi tabah menghadapi dugaan ini..

Sumber: Monyethijau / Lubokviral