‘Sultan Melaka’ men|nggal dunia akibat C0vid-19

CYBERJAYA – Tuanku Raja Noor Jan Shah yang pernah menda.kwa sebagai Sultan Melaka meni.nggal dunia hari ini akib.at Co.vid-19.

Berit.a sed.ih itu dimua.tnaik dalam laman akaun Face.book Pres.iden Pertub.uhan Martabat Jalinan Muhi.bbah Malaysia (MJMM), Abdul Ran.i Kulup Abdullah di laman sosial sebentar tadi.

“Assalamualaikum. Dukaci.tanya dima.klumkan bahawa Tuanku Raja Noo.rJan Shah telah kembali ke Rah.matullah sebentar tadi.

“Salam takziah buat Tuanku Za.idatul Mardiah Yussuf (isteri) serta seluruh ahli keluarga dan kerabat,” katanya.

Noor Jan Shah, 64, sebe.lum ini pernah mencetuskan kontroversi apabila menda.kwa merupakan Sultan Melaka.
.
Malah pada 2019, Allahy.arham pernah dihadapkan ke Mahkamah Sesyen atas empat pertuduhan di bawah Seksyen 419 Kanun Keseksaan kerana menipu dengan menyamar seba.gai Sultan Melaka.

Noor Jan didakwa melakukan kesalah.an itu pada Majlis Istiadat di A’Famosa Resort Melaka, Alor Gajah, pada jam 10 malam, 28 Disember 2013.

Bagaimanapun, Allah.yarham dibe.baskan daripada pertuduhan tersebut berikutan kegaga.lan pihak penda.kwaan menim.bulkan ker.aguan munas.abah terhadap tert.uduh.-MT

sumber:malakattribunenews

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Ko.men Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berf.ikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *