Tunang Intan Najuwa Bersuara Setelah Gambar DiBuang Dari Insta Intan

Baru – baru ini seorang artis bernama Intan sibuk di perkatakan tentang gambar – gambar beliau yang terkini yang dikaitkan dengan artis Zul Ariffin. Intan Najuwa binti Abdul Wahid (lahir 18 Ogos 1997) merupakan seorang pelakon wanita Malaysia. Beliau dikenali menerusi watak lakonannya sebagai Abby dalam drama Hantu Punya Bos, sebagai Sharina dalam Khabar Dari Casablanca, dan juga sebagai Hanan Khaira dalam Kekasih Paksa Rela gandingan bersama Remy Ishak. Selain itu, beliau juga merupakan seorang penulis blog.

Sebelum ini, tunang kepada pelakon Intan Najuwa, Razrul Anwar Rusli enggan mengulas lanjut apabila ditanya mengenai Intan yang telah bertindak memadamkan beberapa foto mereka di laman sosialnya di Instagram. Dari sudut perspektif Islam, bertunang itu boleh disebut sebagai ‘khitbah’ dalam bahasa Arabnya adalah bermaksud permulaan kepada pernikahan yang merujuk kepada proses ‘melamar’ seseorang wanita itu dari pihak lelaki. Rata-rata ahli ulama menyatakan bahawa hukum bertunang itu adalah harus, namun pada Imam Syafie mengatakan bahawa hukumnya adalah sunat.

Ketika dihubungi Razrulberkata, di Instagram milik pelakon drama yang popular Setelah Ku Dimiliki itu masih ada lagi foto dia bersama Intan.

“Ada lagi gambar saya. Ya, hubungan kami masih seperti biasa. Terima kasih kerana mengaambil berat dan doakan kami,” katanya kepada pemberita Harian Metro.

Razrul dilihat enggan mengulas lanjut sebarang pertanyaan kisah mengenai foto Intan bersama pelakon Zul Ariffin yang mengundang kontr0versi sebelum ini.

Sebelum ini, Razrul pernah ditanya mengenai tularnya foto intan najwa bersama Zul ariffin.

“Berkenaan gambar itu saya tak mahu komen. Nanti keadaan jadi lebih buruk. Harap faham, terima kasih,” Jelasnya.

Ini berikutan tular foto mesra Intan dan Zul Ariffin. Dalam foto itu, Intan didukung Zul dalam keadaan meng gh4irahkan.

Apabila tempoh pertunangan telah ditetapkan mengikut sekian waktu, tak hairanlah jika dugaan itu datang melanda. Bak kata orang tua-tua, waktu inilah mereka ‘berdarah manis’ dan mudah sangat di uji dengan dugaan.

Dalam tempoh pertunangan itu, pelbagai perkara boleh berlaku datangnya dari akibat salahtanggapan atau ianya adalah datang dari bisikan hawa nafsu yang merajai diri.

Boleh juga dikatakan ianya ada hikmahnya. Agama Islam itu sendiri tidak menggalakkan sesuatu tempoh pertunangan yang terlalu lama dan dilambatkan tanpa sebab yang relevan.

Sebagai ibu bapa, kita juga perlu sedar bahawa syaitan sentiasa bersedia dari setiap penjuru untuk memulakan misi ‘mencucuk jarum’.

Dah Baca Jangan Lupa Sharekan Yer..Terima Kasih

Sumber : monyethijau